Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi TS kažipot  TK Gora  e-Gora
nedelja 14.april 2024 - 05:58 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (40)Velika planina (Afriški_Janez, 22.02.2023)

Ko sem odprl vrata avta na Rakovih ravneh sem mislil, da sem sredi aprila. Takega ptičjega koncerta še nikoli nisem slišal februarja ! Od kosov do ščinkavcev siničk in liščkov pa še marsikateri, ki ga nisem znal identificirat. Noro... Da o temperaturi sploh ne govorim. Cel dan sem bil in smučal v kratkih rokavih in kratkih hlačah...
Šel sem s smučmi na ruzaku po markirani poti, ki seka čez gozd ( Sončna griča ) do ratrakirane poti Marjanine njive-Mala planina. Pot je bila že večinoma kopna in blatna, v gozdu je še sneg, ampak premalo in gnil, skale so ven gledale. Jasno je bilo, da smučanja v gozdu ne bo. Hvala bogu za ratrakirano pot.
Ob 1230 sem bil na Gradišču. Od tam do Male planine je že veliko kopnin in sem si moral dobro ogledat kje bom smučal, da se jih izognem. No preveč izbire ni bilo. Kar po ratrakirani stari progi na sever do Velike planine nato prečka po uhojeni poti do Domžalca, kjer se za spremembo nisem ustavil. Prvi metri v senci na Gradišču so bili trdi, nižje pa putrček :)
Od Črnuškega doma do Male planine pa krasen putrček. Škoda, da je strmina tako kratka. Po ugotovitvi, da so južne strani najboljše sem se odločil še za Bukovec in spust iz njega na Gojško planino in naprej na ratrakirano pot za Marjanine njive. Odlična odločitev !
No pod Gojško planino so že tako velike kopnine, da ni ratalo sekat na pot brez malo štamfanja. Smučanje po ratrakirani poti je bilo uživaško do ceste, kjer je sledil počasen smuk do avta. Na poti se že kažejo rebra in tudi kakšen kamen se najde. Cesta ima tudi že kopnine, ampak za las se je še dalo brez snemanja smuči. Danes to ne bo več mogoče.

Pa hvala vsem, ki še pišete na to stran. Z veseljem vas berem. Sploh, ker drugih portalov razen hribi.net niti ne gledam. 
 Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS***pico
3.234.244.181(0)
1079083 (602995,193,475895)
1047214 (586277,66,460871)
razmere0.e-gora.si