Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 11.maj 2021 - 16:44 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (32)Triglavska turnosmučarska magistrala - korna varijanta (Vanja_Starčević, 24.03.2021)

Po odpadli turi v Švici sem se za tolažbo odločil za Triglavsko turnosmučarsko magistralo in to korona varijanto. Prva težava je bila znanan že pred odhodom - zaradi zaprte ZS Koče pri trig. jezerigh sem prvo nočitev prestavil v ZS Koče pri Krnskih jezerih. Druga težava se je pojavila po prihodu na blagajno žičnice: potrdilo vezano za Covid mi je ostalo v avtu v Brežicah, blagajničarka je ob tem ostala neusmiljena. Silvo, ki ima viška kondicije je takoj predlagakl da se povzpnemo skozi Žagarjev graben čmur se nisem zadostno uprl, kaj je rezultiralo s več kot 2000 m vzpona že prvi dan.

Šla sva po trasi: Ukanc -Žagarjev graben - Pl. Kal - Konjski preval - pod grebenom Tolminskega kuka - preval Vratca - Dom pri krnskih jezerih - Lanževica - pod Kalom - Lopučnica - koča pri 7 trig jezerih - Prehodavci - Hribarice - Velska dolina - Bohinjska vratca - Krma - Radovna. Silvo je še šel na vrh Kanjavca in iz Velske doline na Kredarico in po trasi Triglavskega smuka nazaj v Krmo. Skupno je bilo 60 km na smučeh in 4450 mv vzpona, za Silva še več.

Snega smo imeli razne sorte, od poledeneleih pobočij do močno ojuženega. Na trasi, ki sem jo jaz presmučal nekega posebej dobrega smučanja ni bilo, še najboljši je bil spust s grebena Lanževice do pod Kal.

Na Prehodavcih nas je v četrtek prespalo 8 - kmalu za vikend bodo potrebne rezervacije.


GPS  GPS podatki***pico
34.226.234.102 (0)
120017(93661,14636,11720)Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS