Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 22.april 2021 - 04:31 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (41)Plešivec (Jure, 06.02.2021)

Ocenili smo, da bo vreme danes lepše kot v nedeljo, a pogled proti vrhovom ni pričal o tem. Sklenili smo, da gremo nekam, kjer nas ne bodo ogrožali vlaki valečega se mokrega snega vzlic odjuge. In prav smo se odločili, kajti iz v meglo zavitih strmin so govorili plazovi.
Plešivec. Po blatni, občasno mokro poledeneli cesti smo varno parkirali pri Košutniku. Čeprav je bilo naprej v naši smeri še spluženo, gremo proti cilju na smučeh. Brez šktranja! Na planini nas pozdravi zaprta pastirska koča, ki pa kljub temu izžareva prijaznost. Na gornji planini, ko zavijmo desno, je parkiran vlak plazine. Velik je! Utrjena smučina, da vedeti, da je ob sončnem vremenu le-tu obilo smukačev. Po z meglo oblitem grebenu se v vetru kmalu dotaknemo železnega količka na vrhu.
Sneg je južen, pred kratkim je bil še pršič. Po grebenu ni pravega užitka, kajti mlečna megla požre vsak kontrast. Ko pa zarežemo v travnike in med smreke, je užitek skoraj odličen, navkljub do zdajšnji razvajenosti smuke v globokem pršiču. Iz gornje planine je smuka necukajoča le na večjih strminah, po ravnina pa....no ja, gre! Cesta s planine je zvožena. Smuka je kot na najbolje urejenih smučiščih, če za koga ožina ni moteča. Pri avtu sežemo v roke.

Lidija, Damjan, Jure***pico
3.236.228.250 (0)
112612(89961,12751,9900)Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS